Полезная информация

Чим займаються працівники на віддаленні?

04.02.2024

Ми склали список корисних інструментів для контролю працівників, які тимчасово або постійно працюють віддалено з дому.

Програма контролю віддалених співробітників - ПЗ, що об'єднує можливості системи обліку робочого часу (СУРВ, Employee Monitoring Software) та інструментів для відстеження активності та аналізу продуктивності працівника за ПК. Це незамінне для віддаленої роботи програмне забезпечення, оскільки у форматі, коли керівник та працівник або фрілансер розділені географічно, стандартні інструменти контролю стають неможливими. В результаті погіршується якість управління та точність прогнозування у роботі над проектами.

Популярність програмних та хмарних рішень для організації та контролю віддаленої роботи щороку зростає. Наприклад, за результатами дослідження консалтингової агенції Gartner лише за 2023 рік у США вона зросла на 80%. Аналогічна ситуація у інших країнах. Це з збільшенням кількості віддалених співробітників, дедалі активнішим залученням фрілансерів і бажанням керівників компаній їх ефективно контролювати.
Ми пропонуємо переглянути, відео корпоративні тренінги з логістики, а также, і відео корпоративні тренінги з продажу в Україні.

Навіщо потрібний моніторинг віддаленої роботи?

Спеціальні контрольні сервіси, що збирають статистику, для віддаленої роботи при правильному підборі можуть бути корисні для всіх:
  - Співробітники пам'ятатимуть про відповідальність знаючи, що їхня робота та продуктивність відстежується.
  - Співробітники та фрілансери зможуть виставляти рахунки замовникам на підставі статистичних даних про витрачений час.
  - Клієнти точно знатимуть, скільки часу було витрачено на виконання їхніх завдань.
  – Для керівників спроститься контроль віддалених співробітників за рахунок автоматизації процесу програмними методами.

Знаючи це і спостерігаючи стрімке зростання затребуваності інструментів для віддаленої роботи, ми вирішили допомогти тим, хто підбирає подібне програмне забезпечення для інтеграції у своїй компанії, і склали рейтинг кращих програм цього типу.
Чому можна довіряти нашому рейтингу програм для контролю віддаленої роботи?

Ми самі є розробниками програмного забезпечення, а також уважно відстежуємо новинки ринку програм контролю та обліку робочого часу, їх оновлень. Нами протестовані не лише перелічені нижче, а й багато інших систем та трекерів для віддаленої роботи, тому нам було простіше розібратися в цьому питанні.

1) Kickidler
Kickidler – комплексна система контролю та обліку робочого часу працівників. Має багатий функціонал, дружній інтерфейс, проста у використанні, а головне – захищена від можливого шахрайства з боку дистанційного працівника. Це добре збалансоване програмне забезпечення, яке можна інтегрувати в компанії з будь-якою кількістю співробітників. У 2023 році програма Kickidler увійшла в топ 10 найпопулярніших програм моніторингу співробітників у світі і стала другою за зростанням популярності в травні того ж року.

Kickidler підійде як для простого обліку робочого годинника віддалених співробітників, так і для тотального контролю дистанційного персоналу з логуванням усіх операцій за ПК. Завдяки функції відеозапису екрана та зручного перегляду історії дій за ПК, програму неможливо обдурити, що особливо важливо під час роботи зі співробітниками в режимі Home Office.

Функціонал Kickidler для контролю дистанційних співробітників:
  - Онлайн-моніторинг віддалених комп'ютерів – перегляд зображень із екранів.
  - Облік робочого часу – реєстрація початку та завершення роботи, перерв, простоїв.
  - Контроль ефективності співробітників – аналіз завдань, що виконуються протягом дня.
  - Відстеження програм, що відкриваються, і сайтів з можливістю їх автоматичної фільтрації.
  - Безперервний запис відео з моніторів працівників.
  - Запис усіх натискань на клавіатуру протягом робочого дня.
  - Віддалений доступ до ПК працівників.
  - Автоматичні повідомлення для співробітників про скоєні порушення на робочому місці.

У 2024 році розробники програмного забезпечення Kickidler представили дві нові функції:

  - Звіт "Історія активності", який надає докладний опис повної історії комп'ютерної активності співробітника.
  - Можливість запису як вхідного, так і вихідного аудіо з телефонних дзвінків та відеоконференцій.

2) Time Doctor
Time Doctor – одна з найвідоміших у світі програм обліку робочого часу. Орієнтована на середній та великий бізнес, що надає розширені можливості контролю часу співробітників. Підтримує інтеграцію з Asana, Trello та іншими сторонніми сервісами. Встановлюється як програма для ПК або розширення для Chrome. Добре підходить для контролю як віддалених співробітників, так і фрілансерів.

Програма Time Doctor – інструмент спочатку орієнтований на контроль віддалених співробітників та фрілансерів. Саме тому в ній є всі корисні для цього інструменти, крім хіба що моніторингу екранів та запису відео.

Функціонал Time Doctor для контролю віддалених співробітників:
  - Облік робочого часу.
  - моніторинг активності співробітників.
  - Фіксація запізнень та бездіяльності.
  - Автоматичні скріншоти екранів працівників.
  - Відстеження сторінок, що відкриваються в Інтернеті.
  - Запис клавіш.
   - Фото працівника веб-камерою під час роботи.
   - Перевірка місцезнаходження співробітника GPS в мобільній версії (опціонально).
   - Оплата праці співробітників, використовуючи найпопулярніші системи PayPal, Payoneer, TransferWise.

Ціна та обмеження для безкоштовної версії Time Doctor

Тарифний план Solo призначений для контролю фрілансерів, його вартість – $5/місяць за ПК. Тарифний план Custom орієнтований на віддалених співробітників. Його ціна - $9.99 на місяць за користувача.

Є безкоштовна версія, але в ній відсутні функції моніторингу активності працівників та створення автоматичних звітів про неї.

Недоліки програми Time Doctor

Time Doctor – досить складна програма в налаштуванні. Так, функціонал мобільного та десктопного ПЗ відрізняється, в плагіні для браузера він серйозно обмежений. Деякі користувачі скаржаться на не дуже зрозумілий інтерфейс користувача.

Обґрунтування другого місця у рейтингу

Time Doctor – одна з найбільш поширених у світі СУРВ, і вже тільки тому заслуговує на високе місце в будь-якому рейтингу. Але вона поступається конкурентам за зручністю і менш функціональна порівняно з Kickidler, тому й посідає лише 2 місце.
P/S: Ми пропонуємо статті з нашого сайту - какая еда вызывает рак? Також, як прибрати свій номер із бази обдзвону? І звісно, як знайти хорошу роботу - докладний посібник для тих, хто хоче влаштуватися на роботу.

 

<< Назад