Полезная информация

Відпочинок у Криму: фестивалі, зльоти, свята

25.12.2012

Подієвий туризм в Криму в останні роки стають все популярнішими. З'являються нові події, які щороку приваблюють не лише туристів, що опинилися «в потрібний час у потрібному місці», але і захоплених людей, які спеціально приурочують свій Відпочинок в Криму до знакових дат.

Одне з найвідоміших подій кримського літа - КаZантип, або, як її ще називають, «Республіка Щастя». Це грандіозний і рекордний за тривалістю фестиваль молодіжних культур, на якому зустрічаються і переплітаються клубна культура електронної музики, естетика перфомансу та арт-експерименти. Зрозуміло, все це замішано на культі любові, яке посядеш у спадок від «дітей квітів», які народилися в 40-ті, про так і не стали дорослими. Місце проведення фестивалю - пляж під селом Поповка в 30 км від Євпаторії. Незважаючи на це Готелі Євпаторії вважаються цитаделлю сімейного відпочинку і відпочинку з дітьми. Крим - півострів контрастів.

Другий по популярності кримський фест - це Генуезький шолом, грандіозний турнір історичного фехтування і свято для всіх, хто займається реконструкцією середньовічної зброї та одягу. Він проходить у серпні в Генуезькій фортеці в Судаку. Незважаючи на спеку, на залитих сонцем схилах Фортечний гори огороджуються турнірні майданчика, де лицарі в повній бойовій викладці і обладунках із справжнього металу б'ються на мечах та іншому старовинному зброю. Навколо стоять яскраві намети і прогулюються дами в шовках і оксамиті. Готелі Судака в цей час зазвичай зайняті «під зав'язку».

Тут же неподалік, в Коктебеле збирається багато небайдужих до мистецтва людей. У містечку, де Волошин намагався створити республіку поетів, зараз проходить два фестивалі незвичайної музики: Джаз Коктебель і Мамакабо. Джаз Коктебель - більш серйозний, обмежений жанровими рамками: тут раді видить тих, хто грає джаз, блюз і етніку. Мамакабо - щось на зразок альтернативної «Грушінкі». Тут раді всім, хто ні на кого не схожий. Сама атмосфера Коктебеля розпорядженні.

Відпочинок в Криму - це в першу чергу знайомство з його природою, тому в будь-який час року притягує туристів Нікітський ботанічний сад. В залежності від сезону на квіткових майданчиках саду з'являються тюльпани, іриси, троянди, але найголовніший квітковий свято Микити - це бал хризантем, який проходить в кінці жовтня - початку листопада. На «балу» виставляються десятки, а часом і сотні сортів хризантем, від класичних до мають самі дивні форми і забарвлення. Величезна кількість фестивалів та інших заходів проводиться в Ялті, недаремно її називають літньою столицею України. Це і етапи авто і мотогонок, часто супроводжувані рок-концертами, фестивалі кіно і класичної музики, з'їзди художників і письменників.

І, зрозуміло, не можна забути про той ентузіазм, з яким в Севастополі святкують 9 травня. З інших міст Криму до Севастополя на 9 травня пускають додаткові автобуси, організують екскурсії; багато спеціально приїжджають в Крим, щоб зустріти свято в Севастополі. Тут проходить парад і всенародні гуляння, численні військові музеї проводять спеціальні акції. Всі прагнуть потрапити на Малахов курган, звідки, з трьох оглядових майданчиків на різних рівнях, відкривається особливий вид на святкове місто. Завдяки величезній площі (Севастополь займає практично стільки ж місця, скільки Москва!), Він може прийняти разом велику кількість гостей.

Повну інформацію про те, які цікаві події намічаються в поточному сезоні, можна почерпнути у працівників сфери гостинності. Готелі Великої Ялти, Готелі Судака, Севастополя, Алушти, Феодосії та інших міст Криму деколи навіть коректують розцінки в залежності від часу.

<< Назад