Полезная информация

Чим небезпечний "райський куточок"?

25.12.2012

Відпочинок в екзотичних країнах користується величезною популярністю в будь-який час року. Особливо актуальні такі подорожі в період з листопада по квітень, коли змучені дощами, снігом і холодом люди шукають порятунку в жарких краях, а прогноз погоди в Києві не обіцяє взагалі нічого хорошого. Замовляти під Новий рік тури в Єгипет або ОАЕ стало вже доброю традицією в наших співвітчизників. Курортні розваги серед зими мають безліч «плюсів», але важливо пам'ятати і про проблеми, які чекають відпочиваючих в тропічній закордону.

Перш за все, великою загрозою для здоров'я є різка зміна клімату. Організм людини налаштований на певний сезон і географічний пояс, тому «контрастний душ» переїзду в жаркі краї стає для нього найсильнішим стресом. Щоб налаштуватися на нові кліматичні умови, необхідно деякий час (2-3 днів буде недостатньо). Особливо це стосується туристів, які страждають астмою, захворюваннями серця і щитовидної залози. Не варто перестаратися і з сонячними ваннами: надлишок сонця може не тільки висушити шкіру, але і спровокувати загострення різних захворювань і викликати алергічні реакції. Купуючи тури в Туреччину, враховуйте і те, що рясний екзотичний стіл (знамените турецьке «all inclusive») може піднести не самі приємні сюрпризи для травної системи. Навіть у п'ятизірковому готелі ніхто не застрахований від харчового отруєння, адже від сильної спеки їжа може псуватися швидше, ніж її встигнуть приготувати. Тому варто віддавати перевагу тим стравам, склад і свіжість яких не викликає жодних сумнівів. Найнебезпечніші в цьому плані - турецькі ковбасні вироби: за кількістю приправ нерідко ховається «другосортність» продукту - часто найважливіші новини дня рясніють повідомленнями про масове отруєння.

Подорожі в країни Азії, Африки і Південної Америки чреваті небезпечними інфекціями. Останнім часом почастішали випадки зараження малярією, жовтою лихоманкою, холерою і чумою. Ці інфекційні захворювання мають тяжкий клінічний перебіг, вражають життєво важливі органи і навіть можуть призвести до летального результату. Щоб убезпечити себе від інфекцій і попередити зараження, потрібно дотримуватися обов'язкові профілактичні заходи та зробити необхідні щеплення. Так що купуючи тури в Туніс, подбайте не тільки про пляжних нарядах, але і своєчасної вакцинації. Південні курорти приносять задоволення тоді, коли турист грунтовно підготувався до відпочинку. Пам'ятайте, що попередити неприємності набагато простіше, ніж позбутися від них.

P/S: Ми пропонуємо тренінги з продажу онлайн, а також і в корпоративному форматі, та цікаві сттаті поради:
Як навчити продавців продавати?
Як вплинути на вибір покупців? Як змусити купувати у вас?

<< Назад