Полезная информация

ЯК ПОВЕРТАТИ БОРГИ

22.10.2012

Я розумію, що в основному цими способами користуються різні державні діячі, заморочені на грошах. На жаль, не всі з них шанують Кримінальний Кодекс, як це робив коханий в народі Остап Бендер.

Мене дуже довго на різних семінарах просили розповісти технологію того, як повертати борги. З кимось із друзів я ділився, і вони повертали свої гроші. Дехто робив це навіть на першому кроці, а вже до п'ятого кроку ніколи не доходило.

Так от, дійсно існує технологія або послідовність кроків, що допомагає повернути свій борг. Вона повністю в рамках закону. Але, для того щоб її застосовувати, потрібно трохи рішучості і наполегливості.

Я не дуже хотів про це писати, так як в основі своїй досить тренінги особистісного зростання київ миролюбна людина. Але, з іншого боку, напевно так само, як і ви, не люблю несправедливість. Обман підрядника, що не виконав роботу і не повертає гроші. Олігарх, який грає з власником невеликого бізнесу як кішка з мишкою. Державна або ПРІгосударственная контора, яка отримала від фірми виконавця послугу або продукт і затискають платіж під різними приводами ... Всі вони ставлять власника бізнесу в ситуацію, коли він може втратити практично весь бізнес, честь і навіть самого себе, не виплативши грошей своїм підрядникам.

Загалом, я вирішив про це написати, тим більше зараз, в разі неповернення боргів в період світової кризи. це напевно ще більш актуально.

У наш як би спокійний час буває важкувато добитися справедливості. Продажність суди, міліція часто співпрацюють з криміналом. Для мене це не порожні слова. Коли те, на зорі своїх занять бізнесом, я зробив одне просте спостереження - в гості в компанію прийшов міліціонер, значить чекай бандита. Просто після візиту дільничного в нас взяли і обікрали склад. А що вже казати про колишніх співробітників КДБ, що вважаються кращою дахом у середовищі бізнесменів, які стоять за рейдерами і обнальщікамі! І ці люди начебто відповідають за порядок і дуже люблять іноді поміркувати про честь і порядність, і щось там про Батьківщину ...

Одного разу мене вразив відповідь одного молодого ФСБшники, просто підвозив мене по випадку на своїй машині. Я його запитав, а чому не можна навести у них лад? На що він з пристрастю молодого чекіста відповів, що просто не дозволять всіх перестріляти. Навіть хочеться подякувати товаришів зверху за почуття міри.

Загалом, мені не сильно подобається такий порядок. Так вже вийшло, що з дитинства не люблю носити шапок. І мені подобається вільне небо над головою. Я ніколи не працював під який-небудь дахом, як то обійшлося в бурхливий час без них. Тому мені довелося багато чому вчитися на практиці. І мені самому доводилося вибивати свої гроші у злодія в законі або авторитету (я не дуже в них розбираюсь) ... У нього був ресторанчик на Старому Арбаті - чи то «Російський ліс», чи то «Російська казка», а сам він був зовсім не російським. Але гроші все-таки віддав.

Отже, перед тим, як приступити до стягнення боргів, необхідно налаштуватися. Для початку потрібно розібратися з самим собою і з тим, що ви самі є причиною того, що сталося. Що ви зі свого боку зробили або НЕ зробили не так? Які у вас були відчуття в той момент, коли ви це робили? Чому вийшло так, що вам повинні? На які помилкові дані ви покладалися в той момент? Як їх можна змінити, щоб в майбутньому не наступати на одні й ті ж граблі в тому ж місці?

Наприклад, у мене є вже відпрацьовані тверді правила, які мені допомагають уникнути попадання в такі ситуації. Вже давно немає тих, з кого б мені треба було б стягувати борги.

1. Я завжди працюю за принципом «гроші вперед». Краще витратити більше часу на те, щоб знайти справжніх клієнтів, якщо потрібно - змінити систему просування, збільшити здатність продавати свої продукти, ніж витрачати свій час на стягнення боргів з проблемних клієнтів. Навіщо переважувати їхні проблеми на себе? Це рідко допомагає. Так пляшка горілки не допомагає п'яниці вирішити ті проблеми, через які він давно п'є.

2. «Гроші завжди простіше заробити, ніж узяти в кредит.» (Л.Рон Хаббард). Або, як казав Христос, краще навчити людину ловити рибу, ніж дати йому рибу. Якщо ви хочете по-справжньому допомогти - краще допоможіть йому розібратися з тим, а чому в нього немає грошей, ніж просто дайте грошей.

3. Якщо я даю в борг, то завжди це має бути не більше тієї суми, яку я міг би дозволити собі подарувати цій людині, не переживаючи з цього приводу. Розберіться, а чому ви дали людині в борг, і зробіть для себе висновки, які допоможуть вам не потрапляти в таку ситуацію в майбутньому. Це вже збереже багато вашої уваги (а це і є ваші життєві сили) і вашого часу.

Коли я в дитинстві вчився грати в шахи, я моторошно засмучувався коли програвав. Батько навчив мене одному чудовому підходу - програв, встав, простягнув руку, потиснув і сказав: «Спасибі за урок!» Ставтеся до цього як до виклику, до можливості навчитися більшому, до хорошого шансу для розвитку. Чи не повернутий борг може бути гарною платою за ваше розвиток, якщо ви так вирішите.

Інша сторона цього питання полягає в тому, що якщо ви не забираєте свій обов'язок в іншої людини, це руйнує цю людину, зменшує його можливості виживати. Він тепер на зраді. І якщо вам не повністю байдужий ця людина і ви не хочете йому великої шкоди, якщо він не є повністю втраченим для оточення, ви можете йому допомогти тим, що досягнете повернення грошей. Якщо людина виправдовується і звинувачує оточення і обставини в тому, що він НЕ МОЖЕ небудь, його здатності зменшуються. Якщо ви доб'єтеся, щоб він ЗМІГ, його здатності збільшаться. Вам вирішувати що ви обираєте.

Якщо ви вирішуєте Допомогти і забрати гроші, ви повинні налаштуватися і йти до кінця. І повернути свої гроші. Від сили вашого наміри залежить те, як швидко у вас це вийде. Один мій старий знайомий сказав: «Якщо мені навіть знадобиться витратити 5-10 тисяч доларів на те, щоб повернути те, що в мене вкрали, я зроблю це. І зроблю це відомим, щоб такого бажання не виникало у інших! »

Ну що ж, я відчуваю, що ви вже готові дізнатися про саму технологію справляння боргів.

1. Випишіть свої думки про те, чому у вас це може не вийти. Виписуйте до тих пір, поки не почнете посміхатися.

2. Випишіть всі плюси того, чому буде добре, якщо ви цього досягнете. І теж до посмішки.

3. Донесіть до боржника, що ви маєте намір отримати з нього борг в будь-якому випадку. Завжди краще звертатися до кращої стороні людини. Якщо це, припустимо, жінка і мати двох дітей, то до неї треба звертатися як до матері двох дітей і показати, яка їй буде користь від того, що вона це зробить. Як їй легше буде жити поступово по справедливості.

Донесіть до людини ідею, що ви будете діяти далі в певній послідовності доти, поки він не віддасть гроші. Можна навіть дати йому цю статтю, щоб до нього дійшло, що буде відбуватися далі. Поставте йому питання, коли він поверне суму. Або призначте дату, до якої ви утримайтеся переходити до наступного кроку.

4. Донесіть до оточення цієї людини, що він повинен вам грошей. Про те, що це не добре - поступати таким чином, і що це може негативно відбитися на його майбутньому. І це правда ... Зверніться до них за допомогою, щоб вони донесли до цієї людини, що гроші краще повернути.

Коли я говорю до оточення, я маю на увазі дійсно його оточення - маму, бабусю, дітей, співробітників. друзів, керівників, клієнтів, покупців. Тут доведеться докласти зусиль, але вони того варті. І якщо мати двох дітей просять знайти можливість і віддати гроші її діти і її мама, вона це зробить.

Якщо боржник все ж не віддає борг - поспілкуйтеся з його оточенням ще раз і донесіть вже до них до якого моменту ви готові почекати, поки він не віддасть гроші.

Моя служба безпеки свого часу на цьому кроці пропонувала мені: «Може бути його краще побити? А то аж надто жорсткий метод, коли і мама, і коханка, і однокласники починають його просити віддати борг ».

5. Якщо ж він не віддав борг і після цього, ви повинні почати збирати дані про цю людину. Що він ще робить предрассудітельного? Може бути він порушує закон? Зраджує дружині? Займається рукоблудием? Не ділиться відкатами? Погано говорить про шефа, від якого він залежить?

Тобто ви повинні відкрито не скорився з'ясовувати ту інформацію, розкриття якої йому буде нестерпно важко пережити.

6. Після цього приносите цю інформацію в течці цій людині і пояснюєте, кому і як вона стане відома. І як він може цього уникнути. І до якого числа ви чекаєте.

Але зазвичай так далеко не заходить, вони здаються завчасно.

Далі є ще крок, можете йому теж про це сказати. Гроші все одно краще віддати. І, як говорив один з найвідоміших військових стратегів Фон Клаузервіц, «війна продовжується до тих пір, поки супротивник не стане поступливішими». І якщо ваш боржник готовий щось робити, дайте йому шанс. Якщо він говорить, що готовий віддати, але у нього немає всієї суми, не соромтеся, беріть частинами і домагайтеся далі усієї суми. Навіть заплативши тільки частину суми, людина відчуває полегшення. І до них починають іти гроші! Адже не повертаючи гроші люди закривають свої потоки для приходу. Такі закони обміну.

Якщо вам все це здалося дуже серйозним, випишіть всі свої думки з приводу того, а чому це не ГРА? І вам стане легше. Вам стане легше ставитися до цього як до веселої гри, де обидві сторони можуть значно виграти, а не прикидатися плюшевими ведмедиками. Чого я вам і бажаю.

<< Назад