Полезная информация

Поради тим, хто їде в Туреччину.

25.12.2012

Якщо ви збираєтеся відправитися на турецьке узбережжя, то ознайомтеся з нашими порадами, які допоможуть вам в подорожі. Перш за все, знайте, що зайнятися оформленням страховку краще всього заздалегідь. Цей документ допоможе вам при нещасному випадку відшкодувати всі витрати, але, крім того, гарантує отримання медичної допомоги в самій Туреччині. Так само ви повинні знати про те, що вартість дзвінків з готелів і готелів на порядок вище, ніж ціни на дзвінки з телефонів-автоматів, встановлених на вулицях. Для того, щоб придбати телефонні картки вам варто звернутися у великі супермаркети та великі торговельні точки. Пов'язано це з тим, що найчастіше приватні особи і в дрібні магазинчики торгують використаними або непрацюючими виробами, які також потрібні вам на відпочинку в Туреччині, як карта України. Повернути свої гроші в такому випадку просто неможливо. Якщо ви хочете взяти з собою в поїздку домашня тварина, то вам буде потрібно ветеринарна довідка, яку необхідно офіційно завірити в консульстві цієї країни.

Для того, щоб не заблукати на нескінченних турецьких вуличках і провулках, ми рекомендуємо вам придбати карту курорту. Вам здається це зайвим? Тоді подумайте самі, адже вирушаючи, наприклад, до столиці України, в тому, що карта Києва вам знадобитися, ви не сумніваєтеся. Також дуже важливо знати, що вночі таксисти просять за свої послуги суму, на п'ятдесят-шістдесят відсотків перевищує ту, що можуть зажадати за проїзд днем. Тому будьте готові розщедритися. Грошова одиниця турецького узбережжя - валюта дуже і дуже нестійка. Ми не рекомендуємо вам обмінювати відразу всі привезені фінансові кошти, адже вже через пару днів курс може змінитися в кращу для вас сторону. До речі, багато магазинів в Туреччині (крім супермаркетів) приймають євро, долари чи німецькі марки, проте дрібниця не здають. Чеки і кредитні картки також в активному ходу, але не скрізь.

Перш, ніж відправитися за путівками, ми радимо вам подивитися новини України, адже в Туреччині час від часу виникають ситуації, при яких поїздки в цю країну туристам вкрай небажані і просто небезпечні для здоров'я і життя. Навряд чи хтось не знає про те, що на місцевих курортах прийнято торгуватися, при цьому поспішати тут не варто. Люди східної національності не дуже пунктуальні і при цьому досить повільні у справах бізнесу. Тому не поспішайте купувати щось, торгуйтеся з задоволенням. Ну і, нарешті, не забувайте про норми етикету. Турки вельми прихильні до туристів, які поважають їх традиції або яким відомо хоча б кілька слів їхньою мовою. Говоріть по-турецьки, і вам будуть раді буквально скрізь. Природно, що вільного володіння ніхто не вимагає, цілком вистачить вам і декількох популярних виразів і відомих слів. При відвідинах мечеті не забудьте зняти взуття і прикрити ноги. Жінки неодмінно повинні покрити волосся. Це одна з традицій, шанувати яку потрібно неодмінно.

<< Назад