Полезная информация

Як жити краще і довше?

05.02.2024

Щоб жити краще, потрібно задовольняти свої потреби.
З біологічними потребами все зрозуміло — поїсти, поспати, рухатися, не наражатись на напади, отримувати нові враження і так далі.

Але чи цього достатньо? Звичайно, ні.
Адже ми маємо ще й психологічні потреби.

   На сьогодні більш-менш твердо виявлено три:
 1. Потреба компетентності.
 2. Потреба автономії.
 3. Потреба у причетності.

Про біологічні потреби буде наприкінці статті. Тут же хочу розповісти загалом про те, як задовольняти психологічні потреби.

Що нам про це розповість доказова психологія?

Декілька років я викладав перинатальну психологію в медичному університеті. Це наука про зв'язок плода та новонародженого з матір'ю, про вплив на дитину протікання вагітності, пологів та психічного життя матері.
Передбачається, що дитина пам'ятає події під час вагітності, пологів та одразу після народження. Вони впливають формування несвідомих процесів, психічних і поведінкових реакцій вже дорослої людини. Особливо сильно перинатальні події впливають поведінка людини у критичних ситуаціях: стрес, розлучення, проблеми на роботі.
 Пропонуємо відео тренінги для нефінансових менеджерів, та відео тренінги складська логістика в Україні.

Так моя клієнтка, успішна керівник, постійно стикалася із ситуаціями болісної боротьби. Несправедливість у будь-якій формі викликала в неї лють, і вона негайно вступала в бій із перешкодами чи людьми на шляху до мети.
Батьки хотіли, щоб вона стала лікарем, вони сховали документи для вступу, але вона простежила, потай забрала їх і успішно вступила на економіку та управління, блискуче склавши іспити.
На першій роботі, зовсім юної та недосвідченої, вона бралася за найскладніші проекти та завдання та стала авторитетним фахівцем, а потім і керівником.

Зіткнувшись із репродуктивними проблемами, вона, після низки викиднів, завагітніла та народила дитину.
Подруги жартома називали її "вирішальною", адже не було проблеми, з якою вона б не впоралася. Кожна боротьба змінювалася для неї ще більш серйозною боротьбою.
Коли ми обговорювали її історію народження, вона розповіла, що мама дуже тяжко народжувала її майже добу. Пологи були простимульовані і, зрештою, вона заплуталася в пуповині, через що трапилася сильна асфіксія.
При сутичках дитина відчуває неймовірний тиск. Це змушує його рухатися родовими шляхами. То як відбувається цей процес і визначає несвідомі механізми, як він у майбутньому справлятиметься зі стресом, "триматиме удар" і домагатиметься бажаного.

Стимуляція пологів несправедливо позбавила клієнту внутрішньоутробного "раю" і змусила її болісно і важко боротися за своє народження та життя.
Інакше кажучи, як народжуємося, так і живемо.
P/S:  статті з нашого сайту - чим займаються працівники на віддаленні? Цікаво дізнатись?  какая еда вызывает рак? Також, як прибрати свій номер із бази обдзвону? І звісно, як знайти хорошу роботу - докладний посібник для тих, хто хоче влаштуватися на роботу.

 

<< Назад